Vakantietips

Vakantiewoning Bij de Zöster in Molenbeersel biedt veel comfort en is een ideale uitvalsbasis om het Maasland te verkennen.
Naast de talloze kilometers fiets- en wandelpaden in de Limburgse natuur, kan u ook volgende vakantietips raadplegen en uw verblijf dat extra vleugje cultuur mee te geven.

Vakantietips

Toeristische informatie

Vakantiewoning waar de Maas op een boogscheut ligt.

Kinrooi beschikt niet over een gemeentelijke toeristische dienst. Toerisme is wel de bestaansreden van een aparte vzw, de VVV-infodienst. Het VVV-kantoor vindt u vlakbij de Maas op een boogscheut van de Spaanjerd, Europa’s grootste binnenhaven voor pleziervaartuigen. Alle info over toerisme en de VVV vindt u op www.toerismekinrooi.be

Op onze website vind je een aantal toeristische tips bij een verblijf in Molenbeersel. Meer informatie kan je o.a. vinden bij de volgende toeristische diensten.

 1. V.V.V.-Infodienst Kinrooi 
  Maasstraat
  Kinrooi-Ophoven
 2. Toerisme Maaseik
  Markt 1
  Maaseik
 3. VVV-Weert
  Maasstraat 18
  Weert
 4. Toerisme Bree
  Markt z/n
  Bree

Toerisme Limburg voorziet u van een oververzicht van de toeristische-recreatieve mogelijkheden. Van wandelen tot arrangementen en logies.

Wandelgebieden

Een bewegwijzerde omgeving door pareltjes van natuurgebieden

Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland in het noordoosten van Belgisch Limburg bestaat uit de grenzeloze landschappen van de Hoge Kempen, de Maasvallei en het Kempen~Broek. Je bent van harte welkom in de grootste brok natuur- en bosgebied van Vlaanderen.

Dankzij ons bewegwijzerd netwerk van ruim 20 wandelgebieden en het vermaarde fietsroute-netwerk kan je op verkenning in deze unieke streek!

In de onmiddellijke omgeving vind je een hele reeks bewegwijzerde wandelroutes door pareltjes van natuurgebieden.

Een aantal van deze routes liggen aan huis, ze zijn gratis te gebruiken door onze gasten. De andere wandelroutes zijn o.a. verkrijgbaar op de VVV-kantoren.

 1. Stramprooierbroek
 2. Zig en Goort
 3. St.-Maartensheide – De Luysen
 4. Smeetshof
 5. De Kempen Lozen
 6. Laurabossen
 7. IJzeren Man
 8. Romeinse Brug
 9. De Krang
 10. De Tungelerwallen
 11. De Drie Eigen
 12. Aldeneik en Maaseik
 13. De langeren tösch
 14. Bergerven
 15. Itterdal

Wat is wandelen in Limburg?

Pittoreske dorpen in de Maasvallei, glooiende akkers en boomgaarden in Haspengouw en Voeren, een natte wildernis in Kempen~Broek, bossen en groene valleien in de Lage Kempen en de weidse heide in het Nationaal Park Hoge Kempen. Limburg heeft voor elke wandelaar wat moois in petto!

De regionale landschappen maken – samen met partners uit de natuursector – al jaren werk van natuur en landschap. Kwaliteit ligt immers in onze natuur!

Link : http://www.wandeleninlimburg.be/

Fietsen in de groene regio’s: Maasland

In de Maasvallei kun je prachtige fietsroutes uitstippelen. In deze vruchtbare, groene regio ontdek je per fiets idyllische dorpjes langs de Maas waaraan het landschap zich heeft aangepast. De prachtige fauna en flora in deze regio zal je als fietser zeker kunnen smaken. Op bepaalde plaatsen tijdens een fietstocht kun je onze noorderburen ook bereiken via een voetveer. Dit kan in Uikhoven, Ophoven en nog enkele andere opstapplaatsen.

De woning ligt tussen de knooppunten 16 en 17 van het fietroutenetwerk Limburg. De blauwe borden van het Belgische netwerk sluiten naadloos aan op de groene borden van het Nederlandse netwerk

De fietspaden leiden je door bossen, langs duinen, heide, moerasgebieden, houtkanten, weide, akkers, door het stroomlandschap van de Maas, enzomeer.

Kortom, elke dag stippel je zelf een nieuwe route uit die volledig varieerd van de vorige maar die opnieuw weer even boeiend is.

De fietskaart van het fietspadennetwerk ligt in huis. Fietsen kunnen ter plaatse worden gehuurd, informeer via het contact formulier voor de actuele prijzen en voorwaarden.

Ons fiets arrangement: filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=8Ma2nH7Eo-8&feature=share 

Cultuur nabij de zöster

Alle culturele info vind je hier ……

In Molenbeersel kan je op aanvraag de Keijersmolen bezoeken. Je krijgt er deskundige uitleg van de molenaar zelf over dit cultuur-historisch erfgoed.

Kan geschiedenis je boeien, of hou je van rustieke straten en stegen, dan moet je de fraaie historische stadjes Maaseik en Thorn en Stevensweert zeker bezoeken.

In de Noordoost-hoek van Limburg ligt de gemeente Kinrooi op het kruispunt van talrijke mogelijkheden: het is de ideale halte tussen stad en platteland, tussen België en Nederland, tussen Kempen en Maasland, tussen groen en blauw, bos en water, natuur en cultuur, rust en opwinding….

Speeltuinen en dierenparken

Lekker er een dagje op uit …..

Lekker dagje uit in het maaslandse

Vervelen is er niet bij, er is altijd wel iets te doen en te beleven.

Er zijn vele musea, boerderijwinkels, binnen -en buitenspeeltuinen, sportieve uitjes en nog veel meer.

Zwemmen

Zwemmen kan je ….

 • 1. De Steenberg te Ophoven – Natuurbad
 • 2. Intergemeentelijk Zwembad Den Ulm te Maaseik -Overdekt zwembad en buitenbad met ligweide
 • 3. Kempenheuvel te Bree – Openluchtzwembad
 • 4. De Sprink te Bree – Overdekt zwembad
 • 5. Goolderheide te Bocholt – Natuurbad
 • 6. Weerterbergen te Weert – Subtropisch zwembad
 • 7. De ijzeren man te Weert – Subtropisch zwembad binnen en buiten baden met ligweide.
 • 8. Fun Beach Panheel te Panheel – Natuurbad

Sport

Sport en beweging zijn gezond voor lichaam en geest. In de buurt van vakantiewoning “bij de zöster” zijn er tal van faciliteiten die aangeboden kunnen worden. Daarnaast moeten mensen ook geprikkeld en gestimuleerd worden om te sporten of te bewegen.

Verder op onze site vind je alle info over sporten, activiteiten, …

Boottochten en zeilen

Lekker uitwaaien, genieten van wind en water

U kunt de Maas in de regio Kinrooi uit een ander perspectief ontdekken: in de zomermaanden worden vanuit verschillende jachthavens prachtige rondvaarten op de rivier georganiseerd. Over de Maas vaart men langs de aangrenzende meren en de Grensmaas naar Stevensweert of naar het witte stadje Thorn.

De Maas met zijn grindplassen en natuur is de uitverkoren plek voor een rustige boottocht of om aan sportieve zeilsport te doen.

 • 1. Marec-De Paep van Meinecom III
 • 2. StilSloep bij Botel Harbour
 • 3. Rederij Cascade
 • 4. Sailcenter Limburg BVBA

Winkelen

Maaeik (1), Bree (2) en Weert (3) hebben allen een rustige binnenstad waar je genietend kan slenteren en of winkelen.

Binnen 25 km, in Maasmechelen en Roermond kan je het echte Outlet Shopping ervaren

 • Maasmechelen Village outlet shopping
 • Designer Outlet Roermond

Bij de Zuster verhuurt 2 scooters die onze gasten per dag kunnen verhuren.

Info en prijs is te bevragen aan jullie gastheer

Bovenstaande vakantietips zijn ideaal om je verblijf nog aangenamer te maken.
Onze vakantiewoning is gelegen in het Maasland, vlakbij de Nederlandse grens. Onze vakantiewoning is voor u dus de ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. Aarzel niet langer en boek je verblijf NU !