Algemene voorwaarden vakantiewoning Bij de Zöster

Bredenreinstraat 4
3640 Kinrooi

De woning

 1. Onze vakantie woning biedt plaats voor 7 personen, indien gewenst kunnen we een extra baby bed en een extra bed bij plaatsen. Dit gebeurt steeds in overleg met de eigenaar.
 2. In onze woning is er een verbod op roken en huisdieren. Roken kan buiten en de peuken graag in de asbakken.
 3. Respecteer de nachtrust tussen 22.00 en 07.00.
 4.  De eindpoets is inbegrepen in de huurprijs.
 5. In en uit checken gebeurt op de afgesproken uren, afwijken kan alleen in overleg en met toestemming van de eigenaar.
 6. Afval dient te worden verzamelt in het afvalhok, sorteren is een must in de desbetreffende zakken of containers.
 7. De vuilbakken in de woning dienen bij vertrek te worden leeggemaakt.
 8. Groen afval kan in de compostbak of in kleine mate bij de schapen.
 9. Gelieve het tuinmeubilair bij vertrek terug te plaatsen op de originele plaats.
 10. Lakens, kussensloop en hoeslakens zijn om hygiënische redenen verplicht op onze bedden. In de huurprijs zitten opgemaakte bedden bij aankomst.
 11. Bij vertrek dienen de bedden worden afgetrokken en het beddengoed worden verzamelt in de keuken. Het afwasmachine dient bij vertrek leeg te zijn, indien niet is voldaan aan deze voorwaarden rekenen wij een extra kost aan van 20€.
 12. Om ernstige verstoppingen van de riolering te voorkomen a.u.b. geen maandverband en dergelijke in de wc’s te droppen, gebruik hiervoor de geplaatste vuilbakjes. Bij verstoppingen rekenen wij de ontstoppings kosten door aan de huurder. De oprijkosten bedragen 150€ de factuur word doorgerekend.
 13. Wij stellen een BBQ ter beschikking, gelieve deze na gebruik te reinigen en de assen in de emmer te doen. Indien wij de BBQ moeten schoonmaken rekenen wij een schoonmaak kost aan van 20€
 14. Auto’s mogen worden geparkeerd op de oprit of op het grasveld langs de weg.
 15. Op het grasveld voor de woning zijn er speeltoestellen voor de kleine en grote kinderen opgesteld, Bij de zöster vakantiewoning is niet verantwoordelijk voor gebeurde ongevallen. De huurder is verantwoordelijk voor eventueel negatief gedrag, verkeerd gebruik en vernielingen door zijn reisgezelschap.
 16. Binnenspeelgoed dient binnen gebruikt te worden, buitenspeelgoed is er voor buiten te spelen.
 17. De toeristen taks van 1€ per persoon, (ex BTW van 6%) / nacht dient betaald te worden voor het vertrek. Kinderen onder de 3jaar zijn deze niet verschuldigd.

De huurvoorwaarden

 1. De actuele huurprijs per periode zijn steeds te vinden op onze website.
 2. De huur kan worden voldaan;  van te voren op het rekening nr. van de Zöster of contant ter plaatse of via Payconiq. De huur kan ook betaald worden via de betalings module op onze website.
 3. Bij elke verhuring vragen wij een voorschot van 100€, als deze is voldaan dan pas is de verhuur definitief.
 4. Bij extreme vervuiling van de woning rekenen wij extra poetstarief aan. Start aan 50€ voor het eerste uur en dan 35€ per uur.
 5. De mogelijkheid om bij te boeken kan indien er beschikbare datums zijn en steeds in overleg met de eigenaars.
 6. Gelieve het aangegeven vertrek en aankomst uur van jullie huur periode te respecteren.
 7. Extra gasten tijdens jullie verblijf kan, tot aan de maximale bezetting van de woning. Extra gasten steeds doorgeven aan de eigenaar, i.v.m. de verzekering en toeristen belasting. Voor een extra slaapgast boven de maximale bezetting van 7 personen rekenen wij een verblijfskost aan van 30€ per extra gast per nacht + de toeristen belasting. ( dit zijn de kosten voor verblijf, water, energie en afval.)
 8. Wij vragen bij aankomst een waarborg van 300€,  die indien er niets aan de hand is wordt terug gestort binnen de week. Deze kan contant of via onze rekening betaald worden.
 9. Schade aan onze woning door de huurder wordt altijd ten laste gelegd van de huurder d.m.v. de waarborg en of een extra rekening achteraf.

     10. Bij annullatie of indien de klant niet komt opdagen rekenen wij de volgende bedragen aan:

             – tussen de 7 en 0 dagen 50% van de volledige huurprijs, inclusief toeristen belasting.

             – tussen de 8 en de 20 dagen 150€

             – meer dan 21 dagen 100€, het eventuele betaalde voorschot is niet recupereer baar.

 • Door overmacht van corona maken wij met de gasten een regeling om het verblijf om te boeken naar een latere periode. De betaalde voorschotten dienen dan voor de nieuwe boeking en blijven onbeperkt geldig om te gebruiken voor een nieuwe boeking in onze vakantiewoning.

     11.Fietsen huren ter plaatse kan, mits deze tijdig worden gereserveerd. Bij het niet tijdig verlengen van de huur worden de fietsen op het afgesproken tijdstip opgehaald. Wij rekenen huur van de fietsen per dag aan, tenzij                  anders is afgesproken met de eigenaar. Schade of vernieling aan de extern gehuurde fietsen worden verrekend met de verhuurder van de fietsen. Diefstal of vernieling tijdens de huurperiode moet direct aan de eigenaar                en aan de fiets verhuurder worden gemeld. De meld gegevens staan op de fietssleutels.

     12. Scooter verhuur:

          Het is mogelijk om onze 2 scooters (50cc) te huren aan de vooropgesteld huurprijs per dag. 

          De verhuur is steeds per dag van 9.00 tot 22.00. Andere huurtijden zijn in afspraak met de eigenaar.

          In de huurprijs zit de huur, BA verzekering en het gebruik van de benzine. Eventuele schade aan de scooters moet direct bij terugkomst worden gemeld aan de eigenaar. Bij de Zöster is niet aansprakelijk voor schade aan              derde, gemaakte boetes en of ongevallen tijdens de huur. Deze zijn ten laste van de huurder. Voor de huur wordt eventuele schade (krassen, deuken) die er al is,  vermeld door de eigenaar.

           De waarborg voor de verhuur bedraagt 250€ en dienst steeds contant te worden voldaan voor de huurperiode start. Indien er geen schade aan de scooters bij het einde van de huur is er een teruggave van de waarborg.

     13.Bij het openen of gebruik van de tentoongestelde streekproducten in de woning zijn wij verplicht om de kostprijs aan te rekenen.

     14.Vernieling of gebreken van of in de woning moeten direct worden gemeld aan de eigenaar.