Algemene verkoopsvoorwaarden webshop

Algemene verkoopsvoorwaarden webshop

 Ondernemingsgegevens

Bij de zöster
Bij de zöster landelijke stijl
Bredenreinstraat 4 3640 Kinrooi

info@bijdezuster.be
+32 89 70 37 30

BTW nr. 0538627142

Artikel 1: Algemene bepalingen

De e-commerce website van Bij de zöster landelijke stijl, een handelsonderneming met maatschappelijke zetel te bredenreinstraat 4, 3640 Kinrooi, BTW BE 0538 627 142 (hierna verkoper) biedt haar klanten de mogelijkheid om de producten uit haar webwinkel online aan te kopen.

Onderhavige Algemene Voorwaarden (“Voorwaarden”) zijn van toepassing op elke bestelling die geplaatst wordt door een bezoeker van deze e-commerce website (“Klant”). Bij het plaatsen van een bestelling via de webwinkel van bij de Zöster Landelijk Wonen moet de Klant deze Voorwaarden uitdrukkelijk aanvaarden, waarmee hij instemt met de toepasselijkheid van deze Voorwaarden, met uitsluiting van alle andere voorwaarden. Bijkomende voorwaarden van de Klant worden uitgesloten, behoudens wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijk en uitdrukkelijk door Bij de Zöster Landelijk Wonen aanvaard zijn.

Artikel 2: Prijs

Alle vermelde prijzen zijn uitgedrukt in EURO, steeds inclusief BTW en alle andere verplicht door de Klant te dragen taksen of belastingen.

Indien leverings-, reservatie- of administratieve kosten worden aangerekend, wordt dit apart vermeld. Prijzen zijn inclusief verzendingskosten, tenzij anders vermeld. Producten die niet kunnen worden verzonden krijgen hiervan een melding op de site, deze dienen afgehaald te worden op de maatschappelijke zetel, tenzij een ander adres is vermeld bij de aankoop.

De opgave van prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven. De bijhorende foto’s zijn decoratief bedoeld en kunnen elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs.

 

Artikel 3: Aanbod

Ondanks het feit dat de online catalogus en de e-commerce website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, materiële fouten bevat, of niet up-to-date is. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden Bij de Zöster Landelijke stijl niet. Bij de Zöster Landelijke stijl is wat de juistheid en volledigheid van de aangeboden informatie slechts gehouden tot een middelenverbintenis. Bij de Zöster Landelijke stijl is in geen geval aansprakelijk ingeval van manifeste materiële fouten, zet- of drukfouten.

Wanneer de Klant specifieke vragen heeft over bv. maten, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij de Klant om vooraf contact op te nemen met onze klantendienst.

Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden aangepast of ingetrokken door Bij de zöster Landelijke stijl. Bij de Zöster Landelijke stijl kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet beschikbaar zijn van een product. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.

Artikel 4: Online aankopen

 • Winkel in onze catalogus en duid de hoeveelheid aan per product.
 • Ga naar Uw winkel mandje en klik op afrekenen.
 • Indien uw beschikt over ene korting code, vermeld deze dan in het betreffende vak.
 • Volg de stappen en voer de betaling uit.
 • Enkel producten die betaald zijn, en als de verschuldigde som volledig op onze rekening staat, die worden na onze bevestiging mail verzonden naar het door de klant opgeven adres.
 • Annuleren kan, maar is alleen gratis voor Bij de zöster Landelijk Stijl een bevestiging heeft verstuurd.
 • Na de bevestiging mail rekent Bij de Zôster Landelijk Stijl verzendingskosten aan voor het retourneren van de bestelde producten.

De Klant heeft de keuze tussen de volgende betaalwijzen:

 • via kredietkaart
 • via bankkaart

Bovenstaande betaalmethoden zullen worden afgehandeld via betaalprovider MOLLIE in een beveiligde omgeving van uw eigen bank.

Tevens is het ook mogelijk om offline te betalen:

 • via overschrijving op rekeningnummer BE02 7350 3365 4540

Bij de Zöster Landelijke Stijl is gerechtigd een bestelling te weigeren ingevolge een ernstige tekortkoming van de Klant met betrekking tot bestellingen waarbij de Klant betrokken is.

Artikel 5: Levering en uitvoering van de overeenkomst

 U ontvangt van ons een orderbevestiging waarin wij de leverdatum van de artikelen melden. Voor meer informatie raadpleegt u de algemene voorwaarden.

U kunt op drie manieren een bestelling ontvangen:

 1. Op uw thuisadres
 2. Op een alternatief adres
 3. Of u kunt de bestelling zelf afhalen op het adres van de webshop.

Bij de keuze van levering thuis en/of op een alternatief adres kiest u voor de corresponderende service van postbezorging. De bestelling wordt dan binnen 2 tot 3 werkdagen thuis bezorgd. Bij de keuze van afhalen op het adres van de webshop kunt u het product binnen 2 werkdagen ophalen, tenzij uw een andere levertermijn is opgegeven. In alle gevallen ontvangt u een bevestiging e-mail wanneer uw bestelling gereed is.

Bij uitputting van onze voorraad kan er een latere leveringen datum worden afgesproken. Bij de Zöster Landelijke Stijl behoud zich dan het recht om de levering in afspraak en zonder schade vergoeding, later te organiseren.

Artikelen besteld via deze webwinkel worden geleverd in België, Nederland

Voor levering naar andere landen zijn er de volgende kosten:

Van   1 kg tot 30 kg =10€
Van 31 kg tot 60kg= 17€
Van 61 kg tot 92 kg= 23€
Van 93 kg tot 1000 kg= 65€

Kosten

Voor het verzenden van kleine bestellingen in België en Nederland rekenen wij geen kosten:

 • Vraag vooraf de verzendkosten op voor thuisbezorging van meubels of grote artikelen die niet via PostNL of BPost regulier verzonden kunnen worden, deze kunnen wij versturen via pallet service, de kosten bedragen 65€

Wanneer u niet in staat bent om de bestelling in ontvangst te nemen wordt deze de eerstvolgende (werk)dag aangeboden. Bij verdere absentie krijgt u een bericht waarmee u de bestelling kunt ophalen bij het vermeldde postkantoor.

U kunt in onze webshop op de volgende manier betalen:

BANCONTACT/ MISTER CASH

De voordelen op een rij:

 • Alle grote Belgische banken zijn aangesloten bij Bancontact / MisterCash
 • U betaalt binnen de beveiligde en vertrouwde bankomgeving van de eigen bank met een unieke TAN (Transaction Auhorization Number). U kan dus direct betalen en hoeft zich niet eerst te registreren of een account aan te maken. De beveiliging wordt per individuele bank geregeld. Dit zorgt er voor dat er nooit een storing in het gehele BCMC systeem kan zijn, alleen per individuele bankinstelling

Zodra u de betalingshandeling in de bankomgeving heeft afgerond, wordt het bedrag meteen overgemaakt.

IDEAL

Heeft u toegang tot internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank, Frieslandbank, Van Lanschot Bankiers, KNAB of de Triodos Bank? Dan kunt u zonder speciale software gebruikmaken van iDEAL, de makkelijkste manier van betalen op internet.

De voordelen op een rij:

 • Snel, simpel en veilig online betalen via uw eigen bank
 • Direct overgeboekt, dus direct verzenden
 • iDEAL betalingen zijn volledig gratis

 Onze bankgegevens zijn:

Bank: KBC Bank

Rekeningnummer: BE02 7350 3365 4540

Ten name van: Bij de Zöster Landelijke stijl + omschrijving: ordernummer)

Houd rekening met één tot drie werkdagen overboektijd.
Vermeld bij het overmaken het ordernummer uit uw orderbevestiging.
Bij ontvangst van uw betaling sturen wij de bestelling in de regel nog dezelfde dag op.

Uw online betaling wordt afgehandeld door HBook software, deze maakt het online betalen in onze webshop mogelijk door online betaalmethodes als bankcontact en iDEAL aan te bieden.

Elke zichtbare beschadiging en/of kwalitatieve tekortkoming van een artikel of andere tekortkoming bij de levering, moeten door de Klant onverwijld worden gemeld aan Bij de Zöster Landelijke stijl.

Het risico wegens verlies of beschadiging gaat over op de Klant vanaf hij (of een door hem aangewezen derde partij, die niet de vervoerder is) de goederen fysiek in bezit heeft gekregen. Het risico gaat echter al over op de Klant bij levering aan de vervoerder, als de vervoerder van de Klant de opdracht heeft gekregen de goederen te vervoeren en deze keuze niet door de Bij de Zöster Landelijke stijl was geboden.

Artikel 6: Eigendomsvoorbehoud

De geleverde artikelen blijven tot op het moment van gehele betaling door de Klant, de exclusieve eigendom van Bij de Zöster Landelijke Stijl.
De Klant verbindt er zich toe zo nodig derden op het eigendomsvoorbehoud van Bij de Zöster Landelijke stijl te wijzen, bv. aan eenieder die op de nog niet geheel betaalde artikelen beslag zou komen leggen.

 

Artikel 7: Herroepingsrecht

De bepalingen van dit artikel gelden enkel voor Klanten die in hun hoedanigheid van consument artikelen online aankopen bij De Zöster Landelijke Stijl.

De Klant heeft het recht om binnen een termijn van 7 kalenderdagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet de Klant Bij de Zöster Landelijke Stijl, Bredenreinstraat 4 3640 Kinrooi of info@bijdezuster.be via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van zijn beslissing de overeenkomst te herroepen.

 Om de herroepingstermijn na te leven moet de Klant zijn mededeling betreffende zijn uitoefening van het herroepingsrecht verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

De Klant moet de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 7 kalenderdagen na de dag waarop hij zijn beslissing om de overeenkomst te herroepen aan Bij de Zöster Landelijke Stijl heeft meegedeeld, terugzenden of overhandigen aan het webshop adres, Bredenreinstraat 4 3640 Kinrooi . De Klant is op tijd als hij de goederen terugstuurt voordat de termijn van 7 kalenderdagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor rekening van de Klant.

Indien het teruggestuurde product op een of andere manier in waarde verminderd is, behoudt Bij de Zöster Landelijke Stijl zich het recht voor om de Klant aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te eisen voor elke waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen door de Klant dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Enkel artikelen die zich in de originele verpakking bevinden, samen met alle toebehoren, gebruiksaanwijzingen en factuur of aankoopbewijs kunnen worden teruggenomen.

Indien de Klant de overeenkomst herroept, zal Bij de Zöster Landelijke stijl alle tot op dat moment van de Klant ontvangen betalingen, exclusief de standaard leveringskosten, aan de Klant terugbetalen binnen maximum 30 kalenderdagen nadat Bij de Zöster Landelijke stijl op de hoogte is gesteld van de beslissing van de Klant om de overeenkomst te herroepen. Bij verkoopovereenkomsten kan Bij de Zöster Landelijke Stijl wachten met de terugbetaling totdat hij alle goederen heeft teruggekregen, of totdat de Klant heeft aangetoond dat hij de goederen heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Eventuele extra kosten ten gevolge van de keuze van de Klant voor een andere wijze van levering dan de door Bij de Zöster Landelijke Stijl geboden goedkoopste standaard levering worden niet terugbetaald.

Bij De Zöster Landelijke Stijl betaalt de Klant terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de Klant de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij de Klant uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen de Klant voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Artikel 8: Garantie

Krachtens de wet van 21 september 2004 betreffende de bescherming van de consumenten bij verkoop van consumptiegoederen heeft de consument wettelijke rechten. Deze wettelijke garantie geldt vanaf de datum van levering aan de eerste eigenaar. Elke commerciële garantie laat deze rechten onverminderd.

Om een beroep te doen op de garantie, moet de Klant een aankoopbewijs kunnen voorleggen. Klanten wordt aangeraden om de oorspronkelijke verpakking van de goederen te bewaren.

Voor artikelen die online werden aangekocht en bij de Klant thuis zijn afgeleverd, dient de Klant contact op te nemen met de Bij de Zöster Landelijke stijl klantendienst en het artikel op zijn kosten terug te bezorgen aan Bij de Zöster Landelijke Stijl, Bredenreinstraat 4, 3640 Kinrooi België.

Bij vaststelling van een gebrek moet de Klant Bij de Zöster Landelijke Stijl zo snel mogelijk inlichten. In ieder geval dient elk gebrek binnen een termijn van 2 maanden na vaststelling ervan door de Klant te worden gemeld. Nadien vervalt elk recht op herstelling of vervanging.

De (commerciële en/of wettelijke) garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan ten gevolge van ongelukken, verwaarlozing, valpartijen, gebruik van het artikel in strijd met doel waarvoor het ontworpen werd, het niet naleven van de gebruiksinstructies of handleiding, aanpassingen of wijzigingen aan het artikel, hardhandig gebruik, slecht onderhoud, of elk ander abnormaal of incorrect gebruik.

Defecten die zich manifesteren na een periode van 6 maanden volgend op datum van aankoop, desgevallend levering, worden geacht geen verborgen gebreken te zijn, behoudens tegenbewijs door de Klant.

Artikel 9: Klantendienst

De klantendienst van Bij de Zöster landelijke Stijl is bereikbaar op het telefoonnummer +32 089 70 37 30 tussen 9.00 en 16.00 op werkdqgen, via e-mail op info@bijdezuster.be of per post op het volgende adres:  Bredenreinstraat 4, 3640 Kinrooi België. Eventuele klachten kunnen hieraan gericht worden.

Artikel 10: Sancties voor niet-betaling

Onverminderd de uitoefening van andere rechten waarover Bij De Zöster Landelijke Stijl beschikt, is de Klant ingeval van niet- of laattijdige betaling vanaf de datum van de wanprestatie van rechtswege en zonder aanmaning een intrest van 10% per jaar verschuldigd op het niet-betaalde bedrag. Bovendien is de Klant van rechtswege en zonder aanmaning een forfaitaire schadeloosstelling verschuldigd van 10% op het betrokken bedrag, met een minimum van 25 euro per factuur.

Onverminderd het voorgaande behoudt Bij de Zöster Landelijke Stijl zich het recht voor de niet (volledig) betaalde artikelen terug te nemen.

 

Artikel 11: Privacy

De verantwoordelijke voor de verwerking, Bij de Zöster Landelijke stijl,  respecteert de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens.

De door u meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden voor volgende doeleinden: de uitvoering van de afgesloten overeenkomst, het verwerken van de bestelling, versturen van nieuwsbrieven, reclame- en/of marketingdoeleinden.

U beschikt over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van uw persoonsgegevens. Mits bewijs van identiteit (kopie identiteitskaart) kunt u via een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag aan Bij de Zöster Landelijke stijl, Bredenreinstraat4, 3640 Kinrooi, info@bijdezuster.be, gratis de schriftelijke mededeling bekomen van uw persoonsgegevens. Indien nodig kunt u ook vragen de gegevens te corrigeren die onjuist, niet volledig of niet pertinent zouden zijn.

In geval van gebruik van gegevens voor direct marketing: U kan zich kosteloos verzetten tegen het gebruik van uw gegevens voor direct marketing. Hiertoe kan U zich steeds richten tot Bij de zöster Landelijke stijl, Bredenreinstraat 4, 3640 Kinrooi, info@bijdezuster.be.

Wij behandelen uw gegevens als vertrouwelijke informatie en zullen die niet doorgeven, verhuren of verkopen aan derden.

De klant is zelf verantwoordelijk voor het vertrouwelijk houden van zijn logingegevens en het gebruik van zijn paswoord. Uw paswoord wordt gecodeerd opgeslagen, Bij de Zöster Landelijke Stijl heeft dus geen toegang tot uw paswoord.

Bij de Zöster Landelijke Stijl houdt online (anonieme) bezoekersstatistieken bij om te kunnen bekijken welke pagina’s van de internetsite in welke mate bezocht worden.

Indien u vragen heeft over deze privacy statement, kunt u ons contacteren op info@bijdezuster.be.

 

Artikel 12: Gebruik van cookies

Tijdens een bezoek aan de site kunnen ‘cookies’ op de harde schijf van uw computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw computer of op uw mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren.

 • _ga
  Analytische cookie
  Deze cookie wordt ingesteld door Google Analytics. We gebruiken Google Analytics om het gedrag van de bezoekers van onze website te analyseren. Op basis van deze analyses kunnen wij onze website blijven verbeteren. De details worden toegelicht op deze webpagina van Google: https://developers.google.com/analytics/devg uides/collection/analyticsjs/cookie­usage
  De bewaartermijn bedraagt 2 jaar

 

 • Gridcookie
  Functionele cookie
  Deze cookie wordt gebruikt om de webwinkel eenzelfde structuur te geven

U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd.  Dit kan u doen via de instellingen van uw browser (via de help-functie). Hou er hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken.

Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

 

Artikel 13: Aantasting geldigheid – niet-verzaking

Indien een bepaling van deze Voorwaarden ongeldig, onwettig of nietig wordt verklaard, zal dit op geen enkele wijze de geldigheid, de wettigheid en de toepasbaarheid van de andere bepalingen aantasten.

Het nalaten op gelijk welk moment door […] om één van de in deze Voorwaarden opgesomde rechten af te dwingen, of gelijk welk recht hiervan uit te oefenen, zal nooit gezien worden als een verzaking aan zulke bepaling en zal nooit de geldigheid van deze rechten aantasten.

 

Artikel 14: Wijziging voorwaarden

Deze Voorwaarden worden aangevuld door andere voorwaarden waar expliciet naar verwezen wordt, en de algemene verkoopsvoorwaarden van […]. Ingeval van tegenstrijdigheid, primeren onderhavige Voorwaarden.

Artikel 15: Bewijs

De Klant aanvaardt dat elektronische communicaties en back-ups als bewijsvoering kunnen dienen.
Het Belgisch recht is van toepassing, met uitzondering van de bepalingen van internationaal privaatrecht inzake toepasselijk recht.

De rechtbanken van de woonplaats van de Consument zijn bevoegd bij gerechtelijke geschillen. De Consument kan zich ook wenden tot het ODR-platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).